Andy van der Meyde.
Volledig scherm
Andy van der Meyde. © Cees Baars

Van der Meyde: Duel met PSV is belangrijker voor Ajax dan treffen met Juve

Ajax-PSVPSV kan zondag Ajax de genadeklap toedienen in de Johan Cruijff Arena. Bij winst loopt het gat op naar acht punten met nog zeven duels te gaan. Voor Ajax is deze topper nog het enige sprankje hoop op een landstitel. In deze rubriek blikken we vooruit op de kampioenskraker.

Vandaag blikt Andy van der Meyde, voormalig speler van onder meer Ajax en PSV vooruit op de topper.

Gaat deze wedstrijd de kampioenstrijd beslissen?
,,Dat denk ik wel ja. Als PSV gelijk speelt of wint, hebben ze de titel zo goed als binnen. Voor Ajax telt alleen de winst. Anders kunnen ze het kampioenschap wel vergeten. Bij winst van Ajax ligt de titelstrijd weer open. In het resterende eredivisieprogramma moet PSV nog tegen Vitesse en AZ, dat zijn moeilijke ploegen om tegen te spelen. Al moet Ajax natuurlijk ook nog spelen tegen de Arnhemmers.”

Quote

Ik hoop én denk dat Ajax gaat winnen

Andy van der Meyde

Bij wie ligt er meer druk?
,,Bij Ajax natuurlijk. Zij moeten echt. PSV kan vanaf de aftrap wat rustiger aan doen. De ploeg van Mark van Bommel begint in feite al met een voorsprong. Ik denk dat zij tekenen voor een 0-0 eindstand. Bij die uitslag blijft het gat op vijf punten staan.”

Wat weegt voor Ajax zwaarder, deze wedstrijd of de tweeluik tegen Juventus?
,,Weet je wat het is. Tegen Juventus is Ajax de underdog. Niemand zal raar opkijken van een verlies. Het is natuurlijk mooi als je wint, maar er is geen moeten. Bovendien is er absoluut niemand die verwacht dat Ajax de Champions League wint. De eredivisie winnen is natuurlijk een ander verhaal. Het is namelijk nog lang niet zeker dat we dit seizoen in een prijs binnen halen. Ajax doet nu nog op drie fronten mee, maar niks is nog zeker. Kijk naar de beker. Veel mensen verwachten dat Ajax die wint. Maar vergis je niet. Willem II moet je niet onderschatten en is een rare ploeg die tegen Feyenoord en AZ heeft weten te stunten. Daarom zal de focus van Ajax veel meer liggen op de wedstrijd tegen PSV dan op de tweeluik tegen Juventus. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je dit seizoen weer met lege handen staat. Dan heb je het misschien leuk gedaan, maar daar koop je niks voor.”

Waar en hoe ga je de wedstrijd volgen?
,,Waar ik de wedstrijd ga volgen? Lekker in de studio van VTBL. Ik schuif die avond aan als tafelgast bij Humberto Tan.”

Wat voorspel jij?
,,Ik hoop én denk dat Ajax gaat winnen. De eindstand? 3-1 vind ik een mooie uitslag.”