Volledig scherm
Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax. © BSR Agency

Van der Sar: Niet aan Ajax om statement over Qatar te maken

De keuze van Ajax om naar Qatar op trainingskamp te gaan, heeft veel stof doen opwaaien vanwege het schenden van de mensenrechten in dat land. Algemeen directeur Edwin van der Sar sprak zich hierover uit voor de gewonnen wedstrijd van ADO Den Haag (6-1). 

,,We weten wat er speelt in de wereld, zijn niet wereldvreemd. Maar Ajax is niet de partij om hier een statement over te maken", zei Van der Sar bij FOX Sports. Aan wat voor soort bedrijven hij dan wel dacht? Shell of KLM. ,,Wij zijn een groot bedrijf, maar niet in die mate. Het koningshuis gaat er volgens mij ook weleens naartoe.”

Ajax zoekt de zon op om onder ideale omstandigheden te kunnen voetballen, stelde Van der Sar. ,,Een aantal jaar geleden zijn we ook naar Qatar gevlogen, met Frank de Boer als hoofdtrainer. Ik ben toen meegegaan en de faciliteiten waren prima. Hier kunnen we ons goed voorbereiden op de tweede seizoenshelft.”

De koploper van de eredivisie oefent daar tegen Club Brugge en Galatasaray. Hadden die oefenwedstrijden dan niet dichter bij huis gekund, in de Algarve bijvoorbeeld? ,,Dat kan.”