Volledig scherm
© REUTERS

Van der Vaart en Kuyt bondsridders van KNVB

Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt hebben na de zege van Oranje op Duitsland in de Nations League (3-0) afscheid genomen van het Nederlandse publiek.

Volledig scherm
Dirk Kuyt (rechts) en Rafael van der Vaart na een goal van Oranje in 2008 tegen Frankrijk. © anp

 Beide oud-internationals kregen een staande ovatie van de feestende fans in de Johan Cruijff Arena. Bondsvoorzitter Michael van Praag gaf ze eerst een gouden schaal en twee Oranje-shirts. Hij benoemde ze vervolgens tot bondsridders van de KNVB.

Van der Vaart kwam tot 109 interlands en scoorde 25 keer voor Oranje. Hij speelde op 19 november 2013 zijn laatste landenwedstrijd tegen Colombia (0-0). Kuyt trof 24 keer doel in 104 landenwedstrijden. Hij speelde op 4 september 2014 voor het laatst voor het Nederlands elftal tijdens een verloren oefenduel met Italië (2-0).

  1. Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Feyenoorder Jordy Clasie staarde zich na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) niet blind op de ruime zege. ,,We zakten in de tweede helft veel te ver weg. Met een gelukkig doelpunt had PEC Zwolle nog op 2-1 kunnen komen en was het voor ons misschien nog wel moeilijk geworden. Dat mag ons niet gebeuren, daar moeten we nog hard aan werken’', zei de middenvelder, die met een fraai schot in de achttiende minuut de score opende.