Volledig scherm
Nick van der Velden (rechts) in actie tegen Feyenoord. © anp

Van der Velden ontbreekt bij FC Groningen

UpdateFC Groningen moet het morgenavond in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle zonder Nick van der Velden doen. De aanvallend ingestelde middenvelder is ziek. Krisztian Adorjan is aan de rechterkant zijn vervanger.

Verdediger Giliano Wijnaldum is geschorst. Lorenzo Burnet viel in de voorgaande wedstrijd uit tegen PSV (2-3) geblesseerd uit. Hij kan tegen PEC Zwolle echter gewoon meedoen. Tom Hiariej en Arjen Hagenauw keren als reserve terug na lichte blessures.

Henk Bos, Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Michael de Leeuw zijn er door blessures nog niet bij. De Leeuw heeft al wel weer volop met de groep getraind en maakt normaal gesproken maandagavond bij Jong FC Groningen zijn opwachting.

Met knappe overwinningen tegen Vitesse (3-1) en PSV is FC Groningen gestegen naar de achtste plaats. PEC Zwolle staat negende, op één punt van de noorderlingen. 'PEC Zwolle is een directe concurrent voor deelname aan de play-offs', besefte trainer Erwin van de Looi. 'Het is een goed voetballende ploeg, maar de laatste weken ook wel wat wisselvallig.'

Collega Ron Jans kan tegen FC Groningen niet beschikken over middenvelder Kamohelo Mokotjo en keeper Kevin Begois (beiden enkelblessure). Doelman Diederik Boer daarentegen is hersteld van een liesblessure.