Volledig scherm
Gregory vand er Wiel. © Pro Shots

Van der Wiel voelt zich onder druk gezet door Ajax

Gregory van der Wiel trainde deze week voor het eerst weer mee na een paar weken vrijaf. De teleurstelling van het EK is enigszins weggespoeld door de vakantie, de uitspraken die er over hem worden gedaan dreunen nog na. Hij heeft nog een eenjarig contract bij Ajax. De club wil hem daarom verkopen.

Volledig scherm
© Pro Shots

Trainer Frank de Boer zei al eerder over situaties als met Van der Wiel: 'We willen spelers die nog één jaar onder contract staan, niet gratis laten vertrekken. We geven spelers ook tijdslimieten aan en voeren een serieus gesprek. Als ze de aanbieding niet accepteren, nemen we maatregelen. Nee, niet naar het tweede elftal, maar misschien dat ze wel minder aan spelen toekomen.'

Van der Wiel heeft die woorden ook gehoord: 'Ik weet het beleid van de club nu ook. Het is me duidelijk geworden dat Ajax aan me wil verdienen. Daarom word ik onder druk gezet. Het is niet leuk als je weg moet. Eigenlijk is de optie om te blijven weggenomen. Dat is niet meer aan mij nu. Ik hoop dat de club bedenkt dat ik hier al vanaf mijn zevende rondloop, dat het mijn droom was om voor deze club te spelen en dat ik me al die jaren voor honderd procent heb ingezet. En dat zal ik ook doen, tot de laatste dag', zegt Van der Wiel tegen AD Sportwereld.