Volledig scherm
Virgil van Dijk in duel met Marten de Roon © ANP

Van Dijk snapt kritiek Koeman: 'Hij is rechtvaardig'

Virgil van Dijk sprak deze week met bondscoach Ronald Koeman over het feit dat hij in de topper met Liverpool tegen Manchester City een strafschop veroorzaakte. Riyad Mahrez miste het buitenkansje, maar Koeman vond dat Van Dijk niet goed met de situatie was omgegaan.

,,Of ik de bondscoach streng vind? Nee, niet streng. Hij is rechtvaardig. Hij heeft alle recht om kritisch te zijn. Hij wil ons beter maken. We hebben het over de strafschop tegen Manchester City gehad toen ik maandag in Zeist aankwam. Ik heb er niet met Klopp over deze interland gesproken. Wel dat ik moet opletten met blessures. Dat ik fit moet blijven. Of ik mijn been ga terugtrekken? Dat doe ik nooit. We werken hard, er is wel iets veranderd sinds mijn debuut drie jaar geleden. Zo voelt het zeker.’’

  1. Willem van Hanegem-special

    Willem van Hanegem-special

    Feyenoord-legende Willem van Hanegem wordt woensdag 75 jaar. AD Sportwereld viert dat met een schitterende special over de Kromme. Daarin onder meer een persoonlijke verhaal van verslaggever Sjoerd Mossou, een dubbelinterview tussen Willem van Hanegem en Johan Neeskens, herinneringen van onder anderen Hugo Borst en Henk Fraser, een uitgebreide terugblik op de Europa Cup-I-finale van 1970, uiteraard een groot interview met de jarige job zelf en veel en veel meer.