Volledig scherm
© ANP

Van Dijk weet wat er beter moet tegen Duitsland

'We gaan om te winnen'Virgil van Dijk was ondanks de ruime zege op Wit-Rusland (4-0) na afloop kritisch. In de persconferentie in aanloop naar het duel met Duitsland van morgen legde hij uit wat er beter moet.

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

,,Er is maar kort over Wit-Rusland gesproken, de focus lag al snel bij Duitsland. We weten wat er beter moet. Dat is heel belangrijk, dat beseften we snel na de wedstrijd. Wit-Rusland creëerde mogelijkheden. Tegen betere landen wordt dat afgestraft”, zei Van Dijk. 

,,We zijn tegen Duitsland voorbereid op alles”, antwoordde de aanvoerder van Oranje op de vraag of Duitsland in een mindere fase zit. ,,Wat daar aan de hand is? Ze zitten niet in de beste fase, maar hebben veel kwaliteit, als team en individueel. Hopelijk kunnen we een goed resultaat halen. We gaan om te winnen. In Duitsland hadden we met de late 2-2 veel geluk.’’ Van Dijk was in november zelf de maker van de gelijkmaker in extra tijd.

Van Dijk benadrukte ook het belang van Memphis Depay in de groep. ,,Memphis is een speler die vol vertrouwen speelt, zowel verdedigend als aanvallend er belangrijk is. En hij laat het elke keer weer zien.” Tegen Wit-Rusland scoorde de aanvaller twee keer en bereidde de andere goals voor.

Beluister hieronder onze Voetbalpodcast, waarin Hidde van Warmerdam met Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels en Mikos Gouka spreekt over Oranje.

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg
    Video

    Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg

    Rafael van der Vaart (36) speelde vanmiddag zijn afscheidswedstrijd in het Volksparkstadion in Hamburg, de thuishaven van zijn oude club HSV. Samen met oude voetbalvrienden als Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, John Heitinga, Andy van der Meyde, Ronald de Boer, Mark van Bommel, Marc Overmars, Jari Litmanen en Edwin van der Sar zorgde hij voor een mooie middag. Rafael van der Vaart scoorde net als Robben en Van Nistelrooy twee keer, maar zijn zoontje Damian (13) maakte kort voor tijd de winnende 7-6.