Volledig scherm
© ANP

Van Dijk weet wat er beter moet tegen Duitsland

'We gaan om te winnen'Virgil van Dijk was ondanks de ruime zege op Wit-Rusland (4-0) na afloop kritisch. In de persconferentie in aanloop naar het duel met Duitsland van morgen legde hij uit wat er beter moet.

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

,,Er is maar kort over Wit-Rusland gesproken, de focus lag al snel bij Duitsland. We weten wat er beter moet. Dat is heel belangrijk, dat beseften we snel na de wedstrijd. Wit-Rusland creëerde mogelijkheden. Tegen betere landen wordt dat afgestraft”, zei Van Dijk. 

,,We zijn tegen Duitsland voorbereid op alles”, antwoordde de aanvoerder van Oranje op de vraag of Duitsland in een mindere fase zit. ,,Wat daar aan de hand is? Ze zitten niet in de beste fase, maar hebben veel kwaliteit, als team en individueel. Hopelijk kunnen we een goed resultaat halen. We gaan om te winnen. In Duitsland hadden we met de late 2-2 veel geluk.’’ Van Dijk was in november zelf de maker van de gelijkmaker in extra tijd.

Van Dijk benadrukte ook het belang van Memphis Depay in de groep. ,,Memphis is een speler die vol vertrouwen speelt, zowel verdedigend als aanvallend er belangrijk is. En hij laat het elke keer weer zien.” Tegen Wit-Rusland scoorde de aanvaller twee keer en bereidde de andere goals voor.

Beluister hieronder onze Voetbalpodcast, waarin Hidde van Warmerdam met Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels en Mikos Gouka spreekt over Oranje.

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Van der Gragt is er eindelijk weer bij: ‘Mentaal was het zwaar’

    Van der Gragt is er eindelijk weer bij: ‘Mentaal was het zwaar’

    Stefanie van der Gragt heeft bij FC Barcelona vrijwel het gehele seizoen geworsteld met blessures. Een kleine drie weken voor de start van het WK meldde de verdedigster zich echter fit en uitgerust bij de selectie van de Nederlandse voetbalsters. ,,Zo, het mocht even duren, maar gelukkig ben ik er weer'', zegt Van der Gragt met opluchting in haar stem. ,,In de aanloop naar het laatste EK was ik bijna het hele seizoen geblesseerd, maar toen pakten we wel de Europese titel. Laten we hopen dat het nu weer zo gaat.”