Volledig scherm
Louis van Gaal. © WireImage

Van Gaal lovend over Oranje Leeuwinnen: Hollandse voetbalschool goed uitgevoerd

Niet alleen het koninklijk echtpaar zat vanavond op de hoofdtribune bij de openingswedstrijd van het EK tussen Nederland en Noorwegen. Ook oud-bondscoach Louis van Gaal was aanwezig in de Galgenwaard. Hij was na afloop lovend over een aantal speelsters. ,,Ze hebben de Hollandse voetbalschool heel goed uitgevoerd."

,,Ze hebben de eerste helft al erg goed gespeeld, waardoor Noorwegen na rust wat minder liep en meer onder druk kon worden gezet. Ze hebben de Hollandse voetbalschool heel goed uitgevoerd," was Van Gaal na afloop voor de camera van FOX Sports positief over het eerste optreden van de Oranje Leeuwinnen op het EK in eigen land. 

,,Ik was van een aantal speelsters onder de indruk en Jackie Groenen was er daar zeker een van. Maar ook de nummer zes (verdedigster Anouk Dekker, red.) speelde in mijn ogen een geweldige wedstrijd. Zij heeft geen fout gemaakt. Ze gaf goed rugdekking en gaf een aantal passes over de hele naar linksbuiten Lieke Martens."

Ook aanvallende middenvelder Daniëlle van de Donk, die in clubverband uitkomt voor Arsenal, kreeg nog een compliment van Van Gaal. ,,Zij speelde ook erg goed. Net als de nummer 5 (linksback Kika van Es, red.). Zij speelde heel erg simpel, maar doe dat maar eens. Dat is niet voor iedereen weggelegd. En vergeet ook de keepster (Sari van Veenendaal, red.) niet. Zij heeft op de juiste momenten de juiste reddingen verricht."

FOX Sports on Twitter

Louis van Gaal heeft genoten van de @Oranjevrouwen: "Er waren heel veel goede speelsters." https://t.co/3qytYs3Am2

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
Shanice van de Sanden. © Getty Images
Volledig scherm
Jackie Groenen. © Getty Images