Volledig scherm

Van Gaal reageert: Ik ben nog lang niet aan de beurt

UpdateLouis van Gaal heeft voor het eerst gereageerd op de recente ontwikkelingen bij Ajax. De beoogde algemeen directeur verblijft momenteel met zijn vrouw in Hong Kong en liet in een email aan AD Sportwereld weten dat hij eerst de aandeelhoudersvergadering van 12 december afwacht voordat hij zich uit over de situatie bij Ajax.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

'Het woord is nog steeds aan de rvc, het interim-bestuur, de interim-directie en vervolgens aan de aandeelhoudersvergadering', aldus Van Gaal tegen het AD. 'Ik ben nog lang niet aan de beurt.'

Akkoord
Van Gaal (60) bereikte twee weken geleden een akkoord met de Raad van Commissarissen van Ajax over functie van algemeen directeur bij de Amsterdammers per 1 juli 2012. Johan Cruijff, een van de commissarissen, was daarvan niet op de hoogte.

De ledenraad zegde gisteravond mede om die reden het vertrouwen op in de voltallige RvC en verzocht het vijftal af te treden.

Gehoor
Ook als alle vijf commissarissen gehoor aan die oproep geven, is de toekomst van Van Gaal onduidelijk. Cruijff kondigde zondag namelijk al aan dat hij de aanstelling van Van Gaal en de interim-directeuren Danny Blind en Martin Sturkenboom samen met tien bekende jeugdtrainers gaat aanvechten.

Niet rechtsgeldig
Volgens de beroemde nummer 14 en de coaches Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Bryan Roy, Ronald de Boer, John Bosman, Jaap Stam, Marc Overmars, Michel Kreek, Orlando Trustfull en Dean Gorré zijn de benoemingen niet rechtsgeldig. Cruijff was als commissaris namelijk niet op de hoogte.

In strijd
ruijff benadrukte dat het hem niet om de personen Van Gaal, Blind en Sturkenboom ging. Maar de tijdelijke aanstelling van Blind zou wel in strijd zijn met het technische beleid, waarin geen ruimte was voor een technisch directeur.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm