Volledig scherm
© REUTERS

Van Gaal zegt 'nee' tegen KNVB om td te worden

Tijdens de afgelopen interlandperiode had Louis van Gaal even rust om wat zaken op een rij te zetten voor zichzelf. Zo was er bijvoorbeeld de toenaderingspoging van de KNVB, dat in hem de ideale nieuwe technisch directeur ziet. Maar Van Gaal heeft op dit moment geen interesse in deze nieuw te creëren functie, zo heeft hij de voetbalbond laten weten.

Volledig scherm
© anp

Van Gaal richt zich op Manchester United, waar hem een spannend slot van het seizoen wacht. United zit nog in het toernooi om de FA Cup en via de competitie is plaatsing voor de Champions League nog haalbaar. Hoe dit seizoen eindigt, zal in grote mate gaan bepalen of Van Gaal ook volgend seizoen de baas is op Old Trafford. Zijn contract loopt formeel nog één jaar door.

Van Gaal, die in twee periodes bondscoach was van Oranje, is nuchter als het gaat om zijn toekomst in Manchester. Tussen nu en eind mei zal moeten blijken of beide partijen genoeg perspectief zien om samen ook het derde en laatste seizoen in te gaan.

Lees woensdag het uitgebreide verhaal in de digitale krant of op Blendle.

Volledig scherm
© anp
  1. Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg
    Video

    Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg

    Rafael van der Vaart (36) speelde vanmiddag zijn afscheidswedstrijd in het Volksparkstadion in Hamburg, de thuishaven van zijn oude club HSV. Samen met oude voetbalvrienden als Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, John Heitinga, Andy van der Meyde, Ronald de Boer, Mark van Bommel, Marc Overmars, Jari Litmanen en Edwin van der Sar zorgde hij voor een mooie middag. Rafael van der Vaart scoorde net als Robben en Van Nistelrooy twee keer, maar zijn zoontje Damian (13) maakte kort voor tijd de winnende 7-6.