Volledig scherm
Louis van Gaal afgelopen donderdag tijdens de presentatie van het eerste exemplaar van het stripalbum Knudde naar 't WK van tekenaar Toon van Driel. © ANP Kippa

Van Gaal ziet aanbieding zitten: 'Dit is me op het lijf geschreven'

Louis van Gaal (66) overweegt toch een terugkeer in de voetballerij. De voormalig bondscoach verklapte gisteravond in RTL Late Night dat hij in gesprek is met een potentiële nieuwe werkgever.

Volledig scherm
© Getty Images

,,Dat wat ik nu in de portefeuille heb zitten, dat is zó op mijn lijf geschreven. Anders was ik de gesprekken ook niet aangegaan. Ik kan er ook wat mee winnen, dat gevoel heb ik", zei Van Gaal in de allerlaatste aflevering van de talkshow met Humberto Tan als host. De oefenmeester zei niet om aanbiedingen verlegen te zitten. ,,Dat is dan weer arrogant als ik dat zeg. Maar het is zo, het spijt me. Ik heb er nu één geselecteerd.”

Van Gaal heeft de knoop nog niet doorgehakt. ,,Als ik dit weiger, dan weet ik dat het over is met Van Gaal. Dan ga ik met Truus genieten van het leven. Eigenlijk heb ik daarvoor ook al allerlei plannen gemaakt. Het is moeilijk om ja te zeggen, maar ook moeilijk om nee te zeggen. Daarom duurt het even, ik kan nog geen uitsluitsel geven."

Volgens de trainer die Oranje vier jaar geleden naar een derde plek op het WK leidde gaat het in elk geval niet om een bestuursfunctie. ,,Ik ben geen bestuurder. Ik wil graag met jonge mensen werken. Als bestuurder kan dat ook, maar dan heb je minder contact en invloed. Twee jaar lang heb ik allerlei mensen gesproken die me met wilde praten over mijn ervaringen, maar achteraf vraag ik me af wat ze ermee gedaan hebben. Helemaal niets, maar ze zeggen wel dat ze met Louis van Gaal gesproken hebben. Dat is voor hun alleen om draagvlak te creëren. Daarom ben ik niet zo van het besturen."

Quote

Ik ben ‘klaar’, in principe, maar ik vind wel: zeg nooit nooit. Iets zou me dan écht nog moeten triggeren

Van Gaal in september vorig jaar

Zeg nooit nooit

Van Gaal zei in september vorig jaar in een groot interview met deze krant nog dat hij 'in principe klaar was' als trainer. ,,Ik sta er nog steeds zo in dat Manchester United mijn laatste klus is geweest. Ik ben afgelopen jaar gevraagd voor zo’n beetje élke functie bij de KNVB en heb op alles ‘nee’ gezegd. Ik ben ‘klaar’, in principe, maar ik vind wel: zeg nooit nooit. Iets zou me dan écht nog moeten triggeren. Ik heb alles bereikt wat ik wilde bereiken, moet ik dan nu nog voor halflege tribunes aan de slag in pakweg Monaco? Nee. Van de grote voetballanden heb ik alleen Italië niet gehad. Nou, Italiaanse clubs hebben in groten getale aangeklopt, maar ik vind Italië mooi als vakantieland, als voetballand vind ik het minder mooi.’’

Volledig scherm
© Shody Careman