Volledig scherm
Jan van Halst. © Lars Smook

Van Halst over opvolger Hake: 'Zorgvuldigheid boven snelheid'

,,Deze selectie is goed genoeg om niet in de problemen te hoeven komen," verklaarde technisch directeur Jan van Halst vanmiddag na het ontslag van René Hake als trainer van FC Twente.

Hake kan gaan, omdat FC Twente slechts zes punten verzamelde in de eerste acht duels. Hake blijft wel in dienst bij de club, maar Van Halst kan nog niet aangeven in welke functie. De technische baas van FC Twente zegt niet te hebben overwogen ook zijn eigen functie als technisch directeur ter beschikking te stellen. Hij houdt het er op, dat Hake tot op heden te weinig uit de selectie heeft gehaald. ,,We hadden meer overtuiging in het team willen zien. En de samenstelling van de selectie is niet alleen mijn verantwoordelijkheid, maar gebeurt in samenspraak. Daarover hebben ook de scouting en de technische straf meegesproken."

Duidelijk werd wel, dat het geen besluit van Hake zelf was om te stoppen. Van Halst: ,,René is strijdbaar, hij had nog wel willen doorgaan. Maar hij heeft het besluit als een volwassen professional genomen."

Van Halst zegt nog niet met een opvolger te hebben gesproken. ,,Je moet de zaken in de juiste volgorde doen, dus daar gaan we nu naar op zoek." En dat kan volgens Van Halst ook nog wel even duren. ,,Zorgvuldigheid gaat hier voor snelheid."

Volledig scherm
© ANP Pro Shots