Loting achtste finales KNVB-beker
Thuis Uit
Vitesse ADO’20
FC Den Bosch SC Cambuur
FC Dordrecht AZ
FC Groningen Ajax
Go Ahead Eagles PEC Zwolle
SC Heerenveen Feyenoord
NAC Heracles
Rijnsburgse Boys PSV

Van Hanegem koppelt bekerhouder PSV wéér aan amateurclub

UpdateBij de loting voor de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker (18-20 december) is FC Groningen donderdagavond door Willem van Hanegem gekoppeld aan Ajax. De Groningers spelen thuis. PSV moet op bezoek bij de zaterdagtopklasser Rijnsburgse Boys. Dat is na Achilles en EHC de derde amateurclub voor de bekerhouder, waarmee de weg naar de laatste 8 wel heel simepl is geworden voor PSV. 'De Kromme' koppelde Feyenoord ook aan sc Heerenveen.

Nabeschouwing

Titelverdediger PSV en Vitesse zullen het gelukkigst zijn met de uitkomst. De Eindhovenaren spelen voor de derde keer op rij tegen een amateurclub, dit keer tegen de Rijnsburgse Boys. Vitesse heeft zelfs een thuiswedstrijd tegen de amateurs van ADO'20. Ook de derby Go Ahead Eagles - PEC Zwolle spreekt voorafgaand tot de verbeelding.

De loting werd gehouden in het stadion van Sparta, nadat Feyenoord even daarvoor stadgenoot Xerxes had uitgeschakeld in de derde ronde.

De wedstrijden zullen worden gespeeld tussen 18 en 20 december.

Liveblog

 geen nieuwe berichten
Belangrijk

Loting

De loting is verricht. Met SC Heerenveen - Feyenoord en FC Groningen - Ajax als meest in het oog springende duels. PSV loot zeer gunstig: tegen de amateurs van Rijnsburgse Boys. Zie voor het volledige speelschema in de vierde ronde de tabel hierboven.

Daarmee komt er ook een einde aan dit liveblog. Tot ziens!

Belangrijk

Loting

Willem van Hanegem verricht straks de loting voor de vierde ronde van de KNVB-beker. Wij blijven er live bij! Hou dit blog in de gaten. Vermaak je ondertussen HIER met een mooie fotoserie.

EINDE

Feyenoord stelt na de pauze orde op zaken op Spangen. Het wordt 0-4. Daarmee verzekert de ploeg van Ronald Koeman zich als laatste van een plek in de vierde ronde van de KNVB-beker.

Belangrijk

GOAL!

0-4 Feyenoord. Lex Immers mag aanleggen na een overtreding op een andere invaller, Ruben Schaken. De Hagenaar faalt niet vanaf elf meter en maakt zijn zevende van het seizoen.

Grote kans

Anass Achahbar mist vrij voor de keeper de kans op 0-4. Xerxes-doelman Jesper Hogedoorn redt, maar het natuurlijk een goal moeten zijn voor de jonge Rotterdamse spits.

Belangrijk

GOAL!

0-3 Feyenoord. Ruud Vormer pikt ook nog een doelpuntje mee. De middenvelder neemt de bal goed mee en gaat langs keeper Hogedoorn. Dan tikt hij de bal in het lege goal; de beslissing.

Belangrijk

GOAL!

0-2 Feyenoord. Doelman Hogedoorn heeft geen antwoord op een sterke koppoging van Kongolo.

Belangrijk

GOAL!

0-1 Feyenoord. Daar is hij dan eindelijk, de voorsprong voor de bezoekers uit Zuid. Goossens is er vandoor, hij geeft voor, waarna Anthony Bentem de bal ongelukkig in eigen goal glijdt.

Jagen, Jagen!

De Feyenoord-aanhangers moedigen hun ploeg nog maar eens aan. Ze eisen bloed, zweet en tranen.

Goede kopbal!

Invaller Kongolo is al snel gevaarlijk. Uit een hoekschop kopt de verdediger richting goal, maar redt doelman Hogedoorn knap.

Wissel

Immers en Kongolo komen er in aan de kant van de bezoekers. Kunnen zij Feyenoord redden? De Vrij en Singh naar de kant.

RUST

Xerxes houdt Feyenoord tot de theepauze van het scoren. Het 'kleine broertje' kreeg zelfs aardige mogelijkheden, waaronder een reuzekans van Vermeulen in de openingsfase.

Belangrijk

GOAL!

1-4 AZ. Altidore werkt aan zijn moyenne, maar de Amerikaan heeft zijn goal vooral te danken aan Adam Maher. De middenvelder stuurt een Fries het bos in en legt de bal panklaar voor de spits.

Belangrijk

GOAL!

1-3 AZ. Altidore maakt gebruikt van een fout achterin bij Sneek. De marge is weer verdubbeld voor de bezoekers.

Belangrijk

GOAL!

1-2 SWZ Sneek. Het is Mark Homme van der Veen die heel Sneek laat juichen. Alsof ze wereldkampioen zijn!

Belangrijk

GOAL!

0-2 AZ. De beslissing, zo lijkt het, in Sneek. Het is opnieuw Gudmundsson die het net treft. De steekpass van Beerens is fraai.

Pelle!

De Italiaanse spits zorgt voor het eerste gevaar van Feyenoord, dat eindelijk wakker lijkt. Net over de goal van Hogedoorn.

Belangrijk

EINDE

SC Heerenveen gaat met erg veel moeite door naar de vierde ronde van de KNVB-beker. Amoah miste veel kansen, het spel van de ploeg van Marco van Basten viel erg tegen. Uiteindelijk voorkwam Ramon Zomer verlenging (1-0) tegen de amateurs van Hollandia.

Weer kans

Een matige trap van Feyenoords Lamprou levert een kans voor Rombouts op. Hij schiet in de handen van de keeper.

Belangrijk

Grote kans!

Xerxes' Kevin Vermeulen gaat alleen op doelman Kostas Lamprou af. De Griekse goalie houdt Feyenoord op de been.

laad oudere berichten