Volledig scherm
Technisch directeur Ted van Leeuwen van FC Twente. © anp

Van Leeuwen: Twaalf spelers halen

Technisch directeur Ted van Leeuwen was na het behaalde kampioenschap van FC Twente kritisch. Om de club klaar te stomen voor de eredivisie moet er nog veel gebeuren, zei hij tegenover FOX Sports.

,,Ik denk dat we zeker twaalf spelers moeten halen", stelde Van Leeuwen, die enorm opgelucht klonk. Hij erkende dat hij in zijn werkzame leven nog nooit zoveel druk heeft gevoeld als in zijn tijd bij FC Twente. ,,Ik durf te zeggen dat de druk groter is dan bij een Ajax of PSV. Dit is een club van de regio. De doelen die je stelt, die voel je als je door de straten loopt. Daarom moesten we ook kampioen worden.”

Met het verlengen van contracten of het aanbieden van contracten aan jeugdspelers heeft de technisch manager gewacht. ,,We wilden het zeker weten tot de titel. Deze middag kon iedereen zien hoe lastig het is om kampioen te worden.”

Handhaving het doel

Van Leeuwen wilde niet te ver op de feiten vooruit lopen, maar handhaving is het doel voor volgend jaar. ,,Daarnaast willen we spelers aantrekken, ontwikkelen en eventueel verkopen.” Met dat laatste doelde hij bijvoorbeeld op Aitor. ,,Je weet niet nooit. We moeten even kijken voor wie belangstelling komt. Eerst gaan we feestvieren.”