Volledig scherm
© anp

Van Marwijk blijft aan als bondscoach van Oranje

Halverwege een serie evaluatiesessies zijn zowel de KNVB als Bert van Marwijk van mening dat het lopende contract van de bondscoach tot medio 2016 niet hoeft te worden verbroken. Over een bijstelling van het lopende beleid rond Oranje zijn de betrokkenen met elkaar in gesprek. Binnen een week wordt de zaak afgerond.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© ANP

Het hoofd van Bert van Marwijk wordt in Zeist niet geofferd, zo meldt het AD vandaag. Dat leert een tussentijdse balans van de lopende evaluatie van het project 'EK 2012'. Niemand van de gesproken betrokkenen wil in het openbaar geciteerd worden. Qua intentie is er echter vooralsnog eenstemmigheid: 'in principe doorgaan'.

Een definitief besluit is er nog niet genomen, omdat over 'nieuw beleid' rond het Nederlands elftal nog geen afspraken zijn gemaakt. Met nieuw beleid wordt onder meer het doorselecteren bedoeld: het verversen van het bestand aan internationals.

Ook vallen er onder dit begrip eventueel noodzakelijke aanpassingen in zowel de technische staf als het ondersteunende apparaat binnen de totale begeleiding. Hieronder vallen medische begeleiding, media, logistiek en huisvesting.

Bovendien is nog niet exact in kaart gebracht wie op welk moment tijdens het toernooi of in de voorbereiding zijn verantwoordelijkheid onvoldoende genomen heeft. Wat beide aspecten betreft - nieuw beleid en die verantwoordelijkheid - is de bondscoach, eindverantwoordelijk voor de campagne, momenteel aan zet in de gesprekken.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© reuters

Mollen in het oranje collectief
De verantwoordelijken lieten zich in de afgelopen week niet onder druk zetten door details die op diverse podia in de media werden uitgevent. Zo werd eerst gemeld dat Wilfred Bouma teamarts Gert-Jan Goudswaard een keer een klap gegeven zou hebben, later zou dat een duw geweest zijn. Ook zou Rafael van der Vaart al in Hoenderloo met zijn koffer door de gangen van het spelershotel gelopen hebben, omdat hij het kamp wilde verlaten. Elders is John Heitinga aangewezen als 'het grote lek' naar de media. Ook Mark van Bommel en Klaas-Jan Huntelaar worden op diverse plaatsen aangeklaagd als 'mollen' in het oranje collectief.

Intern wordt in Zeist tegengesproken dat gewacht wordt op een moment dat Van Marwijk zelf de handdoek gooit. Hij heeft bij zijn bestuurders ook nog geen enkel signaal in die richting afgegeven. Ook wordt bestreden dat er tijd genomen wordt om voor beide partijen, KNVB en bondscoach, een zo goedkoop mogelijke scheiding te regelen. Het uitgangspunt is om met elkaar door te gaan.

Lees het volledige verhaal vandaag in het AD.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© anp