Joris van Overeem.
Volledig scherm
Joris van Overeem. © FC Utrecht

Van Overeem voor vier jaar naar FC Utrecht

Joris van Overeem is vanmiddag gepresenteerd bij FC Utrecht. De middenvelder komt over van AZ en tekent voor vier jaar in de Domstad. Met zijn komst speelt FC Utrecht in op het vertrek van Yassin Ayoub, Zakaria Labyad en Mateusz Klich.

Door Tim Reedijk

De transfer van Van Overeem was vorige week al bekend, vanmiddag werd de overstap definitief gemaakt met handtekeningen van beide partijen. FC Utrecht speelt met zijn komst in op het vertrek van Ayoub en Labyad (naar respectievelijk Feyenoord en Ajax) en de terugkeer van Klich naar zijn broodheer Leeds United.

,,Ik ben heel blij dat ik ergens anders een avontuur aan ga en nieuwe stappen kan maken in m’n ontwikkeling”, aldus Van Overeem. ,,Ik ga uit van een basisplek, daarom maak ik ook de stap naar Utrecht. Het is voor mij belangrijk om weer te gaan spelen. Die kans krijg ik nu. Het liefst als nummer 8, als rechts- of linkshalf, als een echte box-to-box-speler.”

De middenvelder ziet niet veel verschil tussen AZ en FC Utrecht. ,,Maar ik was hier zaterdag en toen was ik erg onder de indruk van het publiek. Echt een twaalfde man. Toen had ik wel zin om de vakantie even over te slaan en direct aan de slag te gaan.”

Basisplaats

De 23-jarige Van Overeem kon bij het AZ van trainer John van den Brom niet meer rekenen op een basisplaats. De Amsterdammer komt uit de jeugdopleiding van de club en speelde daar – behoudens van een verhuurperiode aan FC Dordrecht in het seizoen 2014/2015 – zijn hele carrière. Hij speelde één wedstrijd voor Jong Oranje en kwam ook jarenlang uit voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje.

Van Overeem is de eerste speler die als directe aanwinst voor het eerste elftal van komend seizoen wordt gepresenteerd. De komst van Leon Guwara, een Duitse linksback die onder contract staat bij Werder Bremen, zal snel officieel worden gemaakt. 

Trots om vanaf volgend seizoen het @fc_utrecht shirt te mogen dragen!🔴⚪️#Uuuu

287 vind-ik-leuks, 39 reacties - Joris van Overeem (@jorisvanovereem) op Instagram: 'Trots om vanaf volgend seizoen het @fc_utrecht shirt te mogen dragen!🔴⚪️#Uuuu'