Volledig scherm
Robin van Persie. © ANP Pro Shots

Van Persie maakt een uur vol in vrijwel lege Kuip

Dat het tweede elftal van Feyenoord een soort parodie op profvoetbal is, was al langer duidelijk. Ook vandaag verloor de ongeïnspireerde ploeg in de eigen Kuip weer, dit keer met 0-1 van Jong Heerenveen. 

Door Mikos Gouka

En dat met de aanwezigheid van grote namen als Robin van Persie, Eric Botteghin, Kevin Diks, Renato Tapia, Sofyan Amrabat, Justin Bijlow en Jean-Paul Boëtius.

Dat laatste is eigenlijk de enige reden waarom er nog wordt gespeeld. De spelers van naam bij Feyenoord die lang niet in actie zijn gekomen speeltijd geven in een lege Kuip. Robin van Persie maakte een uur vol tegen de Friezen. De 34-jarige spits was veel in beweging, maakte de nodige meters in de Kuip. Een kansje kreeg hij, maar de hoek was te lastig om de Friese keeper te verschalken.

Groots was het allemaal niet en symptomatisch in dat opzicht was de treffer van Marco Rodrigo Rojas (0-1). De aanvaller zag Feyenoord een inworp nemen, Tapia was niet helemaal bij de les en opeens lag de bal voor zijn voeten. Met een slim tikje verschalkte hij keeper Justin Bijlow.

Na rust zette Feyenoord nog wel aan. In de winderige Kuip werd het echter zelden echt gevaarlijk. Voor Van Persie kwam jeugdspeler Orkun Kökcü na een uur spelen binnen de lijnen. Ook hij kon het elftal van Jan Wouters en Roy Makaay niet meer aan de gelijkmaker helpen.