Bas Nijhuis wordt door de VAR naar de kant geroepen tijdens Feyenoord - Fortuna Sittard.
Volledig scherm
PREMIUM
Bas Nijhuis wordt door de VAR naar de kant geroepen tijdens Feyenoord - Fortuna Sittard. © BSR Agency

VAR in de eredivisie: Meer rode kaarten en meer penalty's

Met zeven strafschoppen in de afgelopen speelronde in ging het dit eredivisieweekend natuurlijk weer over de VAR. Maar wat is de invloed van de videoscheids - sinds het seizoen 2018-2019 actief in Nederland - nu echt? Een tussenbalans.

Meer strafschoppen

Verdedigers opgepast! Sinds de komst van de VAR wordt er per saldo vaker naar de stip gewezen. Vorig seizoen was de videoscheids verantwoordelijk voor 25 strafschoppen. Daar stonden overigens 11 teruggedraaide penalty’s tegenover. In de eerste helft van dit seizoen (17 speelrondes) werden met behulp van de VAR 10 strafschoppen uitgedeeld en 3 beslissingen om een penalty te geven weer ingetrokken.

  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.