Volledig scherm
Daniel Høegh speelde alles in het seizoen 2017/2018. Op de achtergrond naast de schouder van de Deen staat de andere veldspeler die alles speelde: Angeliño. © ANP Pro Shots

Veel goals, zes spelers die alles speelden en wisselkoning Bergwijn

EredivisiestatsHet reguliere voetbalseizoen zit er in Nederland op en dus is het tijd om de balans op te maken. In 2017/2018 werd er maar liefst 960 keer gescoord in de eredivisie en dat is een stuk meer dan vorig seizoen.

2016/2017 is niet bepaald de boeken ingegaan als het seizoen met veel goals. Er werd namelijk maar 884 keer gescoord, zo'n 2,9 keer per wedstrijd. Dit seizoen lag het gemiddelde rond de 3,1 goals per potje.

Wisselkoning

Hij staat te boek als één van de grootste talenten van de eredivisie en Steven Bergwijn liet dat dit jaar ook zeker een paar keer zien namens PSV. Maar velen denken dat het beter kan en zo moet ook zijn trainer Phillip Cocu erover denken. De oefenmeester wisselde zijn pupil maar liefst 18 keer en daarmee mag de aanvaller zich de 'wisselkoning van het seizoen' noemen. De meest gebruikte stormram is Henk Veerman van Heerenveen. Coach Streppel wilde maar liefst 25 keer iets anders voorin en dus kwam de Volendammer in het veld. Daarmee is hij de meest ingevallen speler van 2017/2018.

34 maal

In totaal speelden zes spelers dit seizoen alle wedstrijden. Angeliño (NAC) en Daniel Høegh van Heerenveen speelden alle duels als veldspeler. Daarnaast waren vier keepers niet uit het veld te slaan: Marco Bizot (AZ), Bram Castro (Heracles), Hidde Jurjus (Roda) en Sergio Padt (Groningen). 

De beuk erin

Een ander leuk feitje is dat je ook degradatievoetbal kan spelen zonder de beuk er in te gooien. NAC maakte van alle eredivisieclubs de minste overtredingen: 349. Het Heerenveen van Jurgen Streppel, die normaal 'mooi' voetbal met zijn teams wil spelen, keek niet op of om van een schop meer of minder. De club uit het noorden beging liefst 492 overtredingen.