Sjoerd Mossou.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjoerd Mossou. © AD Sportwereld

Veel meer dan bron van haat, is voetbal een ongekend bindmiddel

ColumnIs racisme in het amateurvoetbal aan de orde van dag? Volgens columnist Sjoerd Mossou, zelf al meer dan dertig actief, valt dat reuze mee. ,,Het meeste gaat – echt waar – hartstikke prima.‘’

 1. Nieuwe hiërarchie en geen Memphis Depay bij Oranje: Ronald Koeman kan niet meer teruggrijpen op wat vertrouwd is
  PREMIUM
  30

  Nieuwe hiërarchie en geen Memphis Depay bij Oranje: Ronald Koeman kan niet meer teruggrij­pen op wat vertrouwd is

  Het Nederlands elftal werkt toe naar de finaleronde van de Nations League. Maar Ronald Koeman heeft meer te doen. Bij zijn rentree als bondscoach in maart bleek direct wat de valkuil is: teruggrijpen op alles wat vertrouwd was in zijn eerste periode in 2019. Er moet nieuw leven in bij Oranje. In een nieuwe hiërarchie. En met een andere spits dan Memphis Depay tegen Kroatië.
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.