Volledig scherm
© anp
4
EINDE
0
  • Tom Boere 9'
  • Thomas Lam 18'
  • Luciano Slagveer 35'
  • Oussama Assaidi 75'

Veerkrachtig FC Twente veegt de vloer aan met FC Utrecht

FC Twente heeft de bittere smaak van de povere seizoensstart voor een flink deel weggespoeld. De Tukkers wonnen in eigen huis met 4-0 van FC Utrecht. Tom Boere, Thomas Lam, Luciano Slagveer en uitblinker Oussama Assaidi tekenden voor de doelpunten.

Nabeschouwing

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

Door Ard Schouten

Jarenlang was het voor de portemonnee veilig om bij FC Twente- FC Utrecht een 1'tje te spelen in de voetbaltoto, maar bij deze editie leek alles op voorhand anders. Twente was in mineur, begin puntloos aan het duel, terwijl de Utrechters in blakende vorm naar Enschede afreisden. 

Een toto-2'tje was derhalve niet zo'n hele gekke gedachte vooraf, maar de praktijk bleek een stuk weerbarstiger. Bij rust stond het al 3-0, een ongekende weelde voor de thuisploeg die zo onder hoogspanning aan het duel begon. 

Zelfvertrouwen
Utrecht opende sterk, wilde per se snel op voorsprong komen om de zorgen in Enschede te vergroten. Na 36 seconden al resulteerde die spelopvatting in een prima kans voor Zakaria Labyad, maar het duurde niet lang eer de Tukkers de wedstrijd overnamen. Twee 'kansen', die in evenzoveel goals werden getransformeerd zorgden ervoor dat Twente zelfvertrouwen tankte.

Eerst 'lobte' Tom Boere de 1-0 over Utrecht-goalie David Jensen, die iets te ver voor zijn goal stond. Daarna kreeg Thomas Lam bij een hoekschop alle ruimte om de 2-0 in te knikken. Luciano Slagveer tekende richting rust voor de derde Tukkerse treffer, al ging daar een curieus moment aan vooraf. Arbiter Jochem Kamphuis liep Sander van de Streek in de weg, zodat hij niet kon ingrijpen bij de Twentse aanval. Aangezien Kamphuis zichzelf niet bestraft, gingen beide ploegen rusten met een riante, onverwachte voorsprong voor de thuisploeg. 

Halverwege de tweede helft tikte Slagveer de 4-0 binnen, maar hij werd teruggefloten voor buitenspel. In de eerste de beste aanval die volgde was het wel raak. Uitblinker Oussama Assaidi profiteerde van slordig balverlies van Yassin Ayoub. Daarmee was het wel gedaan in de Grolsch Veste. Utrecht probeerde nog wel iets te doen richting het Twentse doel, maar genoeg om genoeg om de afstraffing nog enigszins te repareren was het allemaal niet.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft! Het is klaar in de Grolsch Veste. FC Twente wint met ruime cijfers en is van de nul af in de eredivisie.

Bedankt voor het volgen van dit liveblog, hier volgt nu een verslag.

Daar duikt invaller Tighadouini plotseling op voor Jensen, maar een vijfde tegentreffer blijft de Domstedelingen bespaard.

Gele kaart Thomas Lam

Yassin Ayoub wordt vervangen door Rico Strieder

Oussama Assaidi wordt vervangen door Adnane Tighadouini. Gelijk een publiekswisseltje.

GOAL! 4-0 FC Twente! Doelpunt Oussama Assaidi
En daar is dan toch de vierde van FC Twente. Assaidi speelt een zeer, zéér sterke wedstrijd en bekroont dit met een treffer. Hij slalomt door de zestien en schuift de bal in de verre hoek.

Daar dacht Slagveer zijn tweede van de middag te maken, maar Kamphuis keurt 'm af wegens buitenspel. Zeer discutabel, blijkt uit de herhaling. Dat had 4-0 moeten zijn.

Gele kaart Yassin Ayoub

Een wonder voor FC Utrecht lijkt er niet meer in te zitten. De ploeg lijkt lamgeslagen door de Twente-storm voor rust.

Volledig scherm
© Pro Shots

Gele kaart Willem Janssen

Och, Boere toch! De spits krijgt, geheel vrijstaand, een levensgrote kans om de voorzet van Vuckic binnen te knikken. Maar Boere kopt recht op Jensen af. Dat had 4-0 moeten zijn.

Logischerwijs geeft FC Utrecht achterin nu wat meer ruimte prijs. Assaidi kan bijna profiteren, maar zijn inzet wordt gekraakt.

Goede vrije trap van Labyad. De bal zeilt vlak langs de goal van Twente-doelman Brondeel.

Braafheid met de hoge voorzet, maar Dessers kan er niet bij. FC Utrecht lijkt de accenten wat meer richting de aanval te verleggen en komt redelijk fel uit de kleedkamer.

Tweede helft begonnen. Twee wissels bij FC Utrecht (logisch) maar ook twee wissels bij FC Twente. We zijn benieuwd!

Danny Holla wordt vervangen door Haris Vuckic

Fredrik Jensen wordt vervangen door Jelle van der Heyden

Giovanni Troupée wordt vervangen door Sean Klaiber

Gyrano Kerk wordt vervangen door Jean-Christophe Bahebeck

Einde eerste helft. FC Twente zal fluitend de kleedkamers binnenwandelen bij deze ruime voorsprong. Kan FC Utrecht dit nog keren in de komende 45 minuten?

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
1
2
Rode kaarten
0
0
Balbezit
37%
63%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
5
6
Vrije trappen
14
22
Overtredingen
17
10
Buitenspel
5
4
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
8
1
Gered door de doelman
1
4
Schoten naast
3
6
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-3-1-2
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven