Volledig scherm
© BSR Agency

Veerkrachtig Feyenoord buigt in slotfase achterstand tegen Hoffenheim om

Feyenoord toonde de eerste ontmoeting van 2020 veerkracht. De ploeg kwam terug van 0-2 achterstand tegen Hoffenheim: 3-2. Luciano Narsingh maakte twee Rotterdamse goals op aangeven van Sam Larsson en Jens Toornstra stiftte zeer fraai de 3-2 binnen.

Dick Advocaat had twee wissels toegepast ten opzichte van zijn opstelling die hij normaliter voor de winterstop het veld in stuurde. Alleen keeper Justin Bijlow en Renato Tapia kregen een kans omdat Kenneth Vermeer en Leroy Fer aan de kant bleven in Marbella. Vermeer en Fer kunnen normaal gesproken zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund in actie komen.

Volledig scherm
© BSR Agency

Dick Advocaat bekeek de wedstrijd de eerste 25 minuten vanaf de hoog gelegen tribune, maar meldde zich vervolgens toch op de bank. Hoffenheim had kort na de 0-1 een grote kans op de 0-2. Andrej Kramaric kopte tegen de paal. De Kroaat die Feyenoord al eens pijn deed toen hij bij HNK Rijeka speelde en Feyenoord de kans om had om hem te kopen.

Feyenoord creëerde zelfs voor rust enkele schotkansen zonder echt gevaarlijk te worden. Na rust plooide Hoffenheim terug maar Feyenoord kwam niet in de buurt van de 1-1.

De Duitse ploeg van trainer Alfred Schreuder was vooral voor de pauze sterker. Christoph Baumgartner zorgde voor de openingstreffer. Advocaat bracht halverwege de tweede helft zeven verse spelers. Zo konden de meegereisde fans de jeugdspelers Denzel Hall en Ramon Hendriks in actie zien. En ook de Schot George Johnston kwam in actie.  

Volledig scherm
© BSR Agency

Sebastian Rudy schoot Hoffenheim eerst nog naar 0-2. Maar dat was het sein voor Feyenoord om terug te keren. Invaller Luciano Narsingh zorgde op aangeven van Sam Larsson voor 1-2 en 2-2. Toornstra maakte de winnende met een gevoelig stiftballetje: 3-2.

Advocaat liet Bijlow, Kökcü, Jørgensen en Toornstra de hele wedstrijd spelen. Na afloop kreeg de coach de mededeling dat Liam Kelly naar Oxford United zal verhuizen. Yassin Ayoub is eveneens op jacht naar een nieuwe club. Het helpt mee om financiële ruimte te creëeren om in elk geval een spits naar Rotterdam te halen.

Volledig scherm
© BSR Agency