Volledig scherm

Veerkrachtig Feyenoord rekent eindelijk af met 'angstgegner'

UpdateOud-international Ronald Koeman heeft naar eigen zeggen in het vroegere stadion van FC Den Bosch ('met die sintelbaan') nooit een fatsoenlijke bal geraakt. Daarmee wilde de coach van Feyenoord in zijn voorbeschouwing op het 'gevreesde' uitduel met hekkensluiter VVV-Venlo aangeven dat sommige stadions op spelers en teams een negatieve uitwerking kunnen hebben.

Volledig scherm

Onbedoeld gaf hij daarmee zijn manschappen een vrijbrief in handen om er zondag in De Koel opnieuw een potje van te maken. Na een ontluisterende eerste helft (2-1) kwam het deze keer echter toch nog goed voor Feyenoord: 2-3.

Het was de eerste competitiezege voor de Rotterdammers in Venlo in ruim 21 jaar. Feyenoord begon dramatisch aan het duel, met onder meer een zwakke passing bij de teruggekeerde Joris Mathijsen en linksback Miquel Nelom.

Ook het tempo van de Rotterdammers was veel te laag om de thuisploeg op eigen helft onder druk te kunnen zetten. Van alle ondermaatse Feyenoorders viel Guyon Fernandez het meest uit de toon. De Haagse aanvaller, in de ploeg voor de nog niet topfitte Ruben Schaken, deed in het eerste half uur vrijwel alles fout.

Na 28 minuten haalde de zichtbaar geïrriteerde Koeman hem naar kant, ten faveure van nieuwkomer John Goossens die na een knieblessure eindelijk zijn competitiedebuut kon maken voor Feyenoord. De voormalige middenvelder van NEC begon met het missen van een grote kans.

Op dat moment leidde het strijdbare VVV al met 2-0 dankzij twee scherpe schoten van Ozan Türk en Guus Joppen waarop doelman Kostas Lamprou niet sterk reageerde. De gedrongen Griek hield de bij vlagen ongrijpbare Uche Nwofor in de 38e minuut nog wel van 3-0 af.

Daardoor en dankzij een benutte strafschop van de sluwe Lex Immers, die gretig naar de grond ging in een duel met Joppen, mocht Feyenoord in de rust weer een beetje hoop koesteren. Met een snelle treffer van Wesley Verhoek uit een voorzet van Goossens leek Feyenoord zich na de pauze te willen revancheren voor de wanprestatie in de eerste helft.

Het spel van de bezoekers bleef echter matig. Met een rake kopbal, uit een pass van Verhoek, zette Graziano Pellè zijn ploeg na ruim een uur op voorsprong (2-3). Met enige moeite hield Feyenoord de zeldzame zege in De Koel vast.

Volledig scherm