Volledig scherm
Ruben Rodriques van FC Den Bosch wordt op de huid gezeten door Mael Corboz © BSR Agency

Veerkrachtig GA Eagles knalt in Den Bosch clubrecord uit de boeken

Op een zonnige, frisse middag in Den Bosch is het geschied: het stokoude clubrecord uit 1918 is door Go Ahead Eagles uit de boeken gespeeld. Voor de twintigste keer op rij bleef de Deventer club ongeslagen en dat niet alleen. Met een 2-3 overwinning na een snelle 2-0 achterstand zette GA Eagles een hele dikke kers op de taart.

Go Ahead Eagles had binnen twee minuten de score al kunnen openen in de Vliert. Martijn Berden wist de bal van dichtbij echter niet voorbij Wouter van der Steen te schuiven. Een dure misser, zo bleek. Want Den Bosch was in de persoon van Kevin Felida heel wat effectiever. Go Ahead Eagles vergat druk te zetten op de inlopende middenvelder, wiens schot van een meter of twintig Hobie Verhulst te machtig bleek: 1-0.

Geschenk

De ploeg van De Gier bakte er in het eerste kwart verder weinig van met veel foute passes. De 2-0 van Oussama Bouyaghlafen – een kopbal van dichtbij na een voorzet van Luuk Brouwers – was dan ook volkomen terecht. Juist op dat moment, het draaide nog helemaal niet bij GA Eagles, schoot Berden na een inworp van Jaroslav Navratil en voorbereidend werk van Jenthe Mertens wel raak: 2-1. 

Go Ahead Eagles begon uitstekend aan de tweede helft. Wat heet, Richard van der Venne zette vijf minuten na de thee de gelijkmaker op het bord met een fraaie volley van dichtbij: 2-2. Ineens was de ploeg van De Gier los en werd het voetbal van Den Bosch steeds onsamenhangender. Met Adrian Edqvist voor Berden speelde De Gier zijn intussen bijna gebruikelijke troefkaart uit. Die had tegen Almere City al succes – Edqvist scoorde vrijwel meteen – en ook deze keer was het raak. Van der Venne vond Edqvist, die vond Corboz en die schoof de bal van dichtbij achter Van der Steen voor 2-3.