Volledig scherm
Marko Vejinovic. © pro shots

Vejinovic in eigen huis met de dood bedreigd

UpdateFeyenoord-speler Marko Vejinovic is met de dood bedreigd. Dat gebeurde thuis, in het bijzijn van zijn vrouw. Vermoedelijk gaat het om aanhangers van de Rotterdamse club.

Inmiddels zijn zeven vermoedelijke daders, tussen de 18 en 21 jaar, aangehouden. Van hen zou er een persoon hebben bekend. Zo meldt de Politie Rotterdam. De zeven verdachten zijn zondag verhoord en mochten daarna naar huis.

De doodsbedreiging komt op een moment dat het erg slecht gaat met de club. Zondag werd voor de vijfde maal op rij verloren, hetgeen een historisch dieptepunt is. De club reageert boos. ,,Schandalig en dieptriest. Verschrikkelijk en echt om ziedend over te worden", aldus algemeen directeur Eric Gudde.

Privé-domein
,,Hoe teleurstellend een ploeg ook presteert - en geloof me daar is iedereen hier ziek van - er is nooit enige rechtvaardiging om in het privé-domein van spelers te komen,'' vervolgt Gudde. ,,Los van het feit dat dit alle fatsoensregels overtreedt, is het ook nog eens hartstikke dom omdat de spelersgroep echt niet beter gaat presteren van dit soort belachelijke praktijken

Vejinovic, Nederlander van Servische komaf, was de duurste aankoop van dit seizoen voor Feyenoord, maar zit vooral op de bank. Eind vorig jaar werd de voetballer nog opgeroepen voor Oranje.