Volledig scherm
© De Persgroep

Veldheer Van Bommel houdt ultieme afscheidstournee in eigen hand

'Als je verliest en je bent 35 jaar oud, zegt men: hij kan het niet meer belopen. Maar als een 22-jarige zoiets gebeurt is het: kan gebeuren', zei Mark van Bommel onlangs. Zaterdag dirigeerde de routinier PSV als een ware veldheer - de rug kaarsrecht, coachend in woord en gebaar én scorend - naar misschien wel een cruciale zege in Tilburg (1-3).

Volledig scherm
Mark van Bommel, de AD.nl Speler van de Week. © PRO SHOTS

Van Bommel hamert er al weken op: PSV heeft nog steeds alles in eigen hand. 'Het klinkt misschien vreemd na vandaag, maar als we nu alles winnen zijn wij de kampioen van Nederland', zei hij vorige week na het puntverlies bij Roda JC (1-1). Soortgelijke woorden sprak hij begin dit jaar na het debacle tegen PEC.

En ze zijn nog altijd een waarheid als een koe. Van Bommel heeft de sleutel tot een ultiem afscheid nog altijd in eigen hand. Onze Speler van de Week wil in stijl afscheid nemen en dat kan alleen met de landstitel of de dubbel. Bij een zege op Ajax zondag is PSV, met dan nog maar vier speelrondes te gaan, weer koploper van Nederland.

Van Bommel is de enige PSV'er in ons Elftal van de Week, dat verder goed wordt vertegenwoordigd door Ajax (Cillessen en Schöne), FC Groningen (Stefano Magnasco en Michael de Leeuw) en FC Twente (Nacer Chadli en Leroy Fer). Rens van Eijden (NEC), Ard van Peppen (RKC), Jens Toornstra (FC Utrecht) en Youness Mokhtar (PEC Zwolle) completeren het team.