Volledig scherm
Het eerste ontwerp van de vernieuwde Kuip. Aan een nieuw uiterlijk wordt hard gewerkt. © ANP Communique

Verbouwing van Kuip pas op z'n vroegst medio 2016

De grootschalige verbouwing van de Rotterdamse voetbaltempel de Kuip tot een 70.000 stoeltjes tellende multifunctionele voetbaltempel start op z'n vroegst in mei 2016.

Volledig scherm
De oude vertrouwde Kuip vormt in de toekomst de basis voor een nieuwe voetbaltempel. © ANP

Gekeken wordt echter of in de zomerstop van 2015 al wél de parterretribune onder handen kan worden genomen. 'Want daar heb je niet zo'n heel vergunningentraject voor nodig', zegt projectdirecteur Hans Vervat.

De start van de in totaal 240 miljoen euro kostende mega-klus in Rotterdam-Zuid hangt vooral af van het besluit van de gemeente Rotterdam om al dan niet 35 miljoen euro bij te dragen aan het project. Feyenoord zou het liefst zien dat de stad voor dat bedrag aandelen neemt. De verwachting is dat voor de zomer van volgend jaar aan de Coolsingel een knoop wordt doorgehakt.

Combinatie
Tijdens een debat over de Kuip-plannen in het stadhuis blijkt dat er nog heel wat water door de Nieuwe Maas moet stromen voordat de eerste paal de grond in kan. Alle fracties willen eerst duidelijkheid over onder meer het parkeren rond de vernieuwde Kuip, het openbaar vervoer en de combinatie met de belendende Sportcampus.

Als in het voorjaar van 2016 wordt begonnen met de verbouwing van de Kuip, kan het vernieuwde stadion half 2018 worden opgeleverd. Eind dit jaar worden de contracten met BAM getekend, onder de voorwaarde dat de financiering rond komt.