Volledig scherm
© anp

Verdediger SC Cambuur gaat volledig door het lint

Verdediger Lucas B. van de kersverse eredivisionist SC Cambuur heeft een oud-teamgenoot en twee jonge vrouwen ernstig mishandeld. Hij werd gisteren veroordeeld voor 'geweld met behoorlijk letsel' tot een werkstraf van 20 uur.

De 20-jarige voetballer ging volgens de officier van justitie 'volledig door het lint' toen hij vorig jaar mei nog bij de beloften van FC Groningen speelde. Hij was kwaad omdat het gerucht ging dat hij vreemdging.

B. gaf tijdens een ruzie een meisje een klap en deelde een harde vuistslag in het gezicht uit aan een vriendin van haar. Een van de meisjes kreeg volgens justitie zeker tien keer een trap in haar buik. Een toenmalig teamgenoot wilde zijn belaagde vriendin helpen, maar hij werd door B. van zijn fiets getrapt. Volgens dit slachtoffer trapte B. hard tegen zijn hoofd.

De opgelegde werkstraf van 20 uur was lager dan de door justitie geëiste werkstraf van 100 uur. De rechtbank hield bij de strafmaat rekening met het feit dat B. inmiddels is begonnen aan een voetbalcarrière.

B. ging na FC Groningen naar SC Cambuur en werd daarmee kampioen in de Jupiler League. Hij speelt dit seizoen Eredivisie.