Paul Verhaegh probeert samen met Peet Bijen PSV-er Cody Gakpo van de bal te krijgen. Achteraf was de eerste wedstrijd van het seizoen ook meteen de laatste volledige die hij speelde voor FC Twente.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Verhaegh probeert samen met Peet Bijen PSV-er Cody Gakpo van de bal te krijgen. Achteraf was de eerste wedstrijd van het seizoen ook meteen de laatste volledige die hij speelde voor FC Twente. © BSR Agency

Verhaegh (36) hoopt dat het afscheid nog even wordt uitgesteld

Heeft Paul Verhaegh (36) door de coronacrisis  de laatste wedstrijd in zijn loopbaan gespeeld?  Na zestien jaar betaald voetbal, drie interlands en één WK moet de rechtsback van FC Twente vrezen voor een afscheid zonder dat er een bal aan te pas komt.

Stel: het seizoen wordt niet uitgespeeld. Dan zou je in het laatste optreden van Paul Verhaegh nog iets van symboliek kunnen zien.  De routinier die nooit speelt, nooit invalt werd op 7 maart tot verrassing van velen vier minuten voor tijd in de uitwedstrijd bij Vitesse ingebracht in het stadion waar hij in Nederland zijn beste jaren kende en een transfer naar de Bundesliga afdwong: het Gelredome. Alsof het zo moest zijn, alsof trainer Gonzalo Garcia hem nog even een afscheid gunde op een podium vol oude bekenden. Zo was het natuurlijk niet, maar met de wetenschap van nu heeft die invalbeurt plots een heel andere lading gekregen. Het zouden zomaar eens z’n laatste minuten als profvoetballer geweest kunnen zijn. Grappig detail: in die paar minuten dat hij meedeed creëerde hij de meeste kansen (twee stuks) van alle spelers die die avond in Arnhem op het veld hadden gestaan.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.