Volledig scherm
Paul Verhaegh als aanvoerder van FC Augsburg. © ANP

Verhaegh keert bij FC Twente terug in de eredivisie

Paul Verhaegh keert terug in de eredivisie. FC Twente neemt de 35-jarige routinier transfervrij over nadat hij voor het einde van het seizoen vertrok bij VfL Wolfsburg. Verhaegh tekent een contract voor één seizoen. 

,,Na bijna tien jaar in Duitsland te hebben gespeeld, wilde ik graag terug naar Nederland. FC Twente is een mooie club met een indrukwekkende supportersschare. Bij het eerste gesprek dat ik had was het gevoel direct goed en was ik ervan overtuigd dat dit de beste keuze is voor mij. FC Twente is terug in de Eredivisie en ik hoop een mooie bijdrage te leveren aan een goed seizoen", laat Verhaegh weten op de clubkanalen van de club.

Technisch directeur Ted van Leeuwen reageerde verheugd op de komst van Verhaegh, die hij nog kent uit hun gezamenlijke AGOVV-tijd. ‘’Hij mag 35 zijn, maar hij ziet er strakker en gespierder uit dan vijftien jaar geleden toen ik hem voor het eerst contracteerde. Paul is de superprof die alles uit zijn carrière gehaald heeft. Altijd voorop in de strijd, nooit een training overslaan en hij kan nog goed voetballen ook.’’

Verhaegh speelde in Nederland bij AGOVV, FC Den Bosch en Vitesse, waar hij in 2010 een transfer verdiende naar de Bundesliga. Bij FC Augsburg en VfL Wolfsburg speelde de drievoudig Oranje-international meer dan tweehonderd wedstrijden in de Bundesliga. 

  1. Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Adam Maher besliste de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (3-0) zaterdag in de 82ste minuut met een fraai schot van afstand. Gevoelens van revanche had de middenvelder niet, zei hij in De Galgenwaard. ,,Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren, maar het is niet zo dat ik er extra op gebrand was. Ik heb daar hele mooie tijden meegemaakt en kampioenschappen beleefd", zei Maher. ,,Ik ben weggegaan in een mindere periode, maar dat is ook voetbal.”