Volledig scherm
© BSR Agency

Vertrek Sloetski doet Linssen pijn: ‘Het raakt mij enorm, man naar mijn hart’

Vitesse-keeper Remko Pasveer zag het plotselinge opstappen van trainer Leonid Sloetski niet aankomen. Aanvoerder Bryan Linssen was op zijn beurt bijzonder aangedaan door het vertrek van de Rus.

Direct na de 3-2 nederlaag van de Arnhemmers bij SC Heerenveen (na een 0-2 tussenstand) maakte de Russische oefenmeester opvallend genoeg bekend dat hij met onmiddellijke ingang opstapt als trainer van Vitesse. ,,Het raakt mij enorm", sprak Linssen direct na afloop tegenover FOX Sports over die beslissing.

,,Het is een man naar mijn hart, een goudeerlijke man", aldus de captain. ,,Je gunt hem dit niet. Hij heeft net op een sjieke manier afscheid genomen, we kunnen hem altijd bellen, zei hij.” Over de druk vanuit de clubleiding kon Linssen niet veel zeggen. ,,Ik kan me voorstellen dat men zegt: tot hier en niet verder. Maar ik geloof in hem als trainer.”

Ook Pasveer baalde. ,,Ik ken 'm een beetje: hij is heel direct en duidelijk", zo vertelde hij bij FOX. Hij doelde daarmee op het feit dat Sloetski gedecideerd was na de wedstrijd. ,,Hij is moeilijk te beïnvloeden. Hij deed zijn zegje en hij liep weg. Hij kookt ook van binnen, hij wil niets liever dan resultaat halen met deze club. Hij heeft er altijd zijn ziel en zaligheid in gegooid, ook toen het goed ging. Dus wij voelen ons - als spelers - behoorlijk aangesproken.”