Angela Christ werd vorig jaar nog Europees kampioen met Oranje.
Volledig scherm
Angela Christ werd vorig jaar nog Europees kampioen met Oranje. © Guus Schoonewille

Vier gestopte Oranje Leeuwinnen worden uitgezwaaid in Eindhoven

De Nederlandse voetbalsters nemen morgen voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland afscheid van vier gestopte internationals. Angela Christ, Marlous Pieëte, Renée Slegers en Sylvia Smit krijgen in het Philips-stadion een passend eerbetoon. 

Van deze vier behoorde alleen reservekeepster Christ vorig jaar tot de selectie van de 'Leeuwinnen' die in eigen land de Europese titel veroverde.
De 29-jarige keepster van PSV speelde zeventien interlands. Christ debuteerde in 2009 in Oranje. Ze maakte deel uit van de selectie bij de EK's van 2009, 2013 en 2017 én bij het WK van 2015, maar de Brabantse kwam op de eindtoernooien niet in actie.

Smit is de meest ervaren international van het afzwaaiende kwartet. De 31-jarige aanvalster kwam tussen 2004 en 2013 tot 106 interlands, waarin ze dertig doelpunten maakte. Smit scoorde liefst zes keer tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd in 2009 tegen Macedonië (13-1).

Middenveldster Slegers speelde 55 interlands (vijftien doelpunten). De 29-jarige voetbalster miste zowel het WK 2015 als EK 2017 door een ernstige blessure. Pieëte (28) droeg 51 keer het shirt van de 'Leeuwinnen' en was daarin goed voor acht doelpunten.

Renée Slegers als international van Oranje in 2014.
Volledig scherm
Renée Slegers als international van Oranje in 2014. © pro shots
Sylvia Smit (links) met Anouk Hoogendijk en Petra Hogewoning.
Volledig scherm
Sylvia Smit (links) met Anouk Hoogendijk en Petra Hogewoning. © PRO SHOTS