Volledig scherm
© REUTERS

Vitesse bereikt akkoord met Sloetski

Vitesse heeft een principeakkoord bereikt met Leonid Sloetski. Alleen werkvergunningen staan de komst van de Russische trainer naar Arnhem nog in de weg. De Gelderse eredivisieclub wil de laatste formaliteiten snel afronden.

Door Lex Lammers

Sloetski (46) moet bij Vitesse de opvolger worden van Henk Fraser. Die neemt na twee jaar afscheid van de club. De Rus is formeel rond met de Arnhemse eredivisionist, bevestigt technisch directeur Marc van Hintum. ,,Maar van een deal is nog geen sprake. Daarvoor moeten eerst de benodigde papieren binnen zijn. Dat is in deze echt een belangrijke voorwaarde.”

Sloetski komt uit het netwerk van clubeigenaar Alexander Tsjigirinski. De trainer uit Wolgograd was ruim zeven jaar werkzaam bij CSKA Moskou. Driemaal werd hij kampioen. Hij won daarbij twee keer de nationale beker en veroverde tweemaal de Russische Supercup. Verder acteerde Sloetski van augustus 2015 tot en met juni 2016 als bondscoach van Rusland. Hij maakte zo het EK van 2016 mee.

In de zomer van 2017 ging Sloetski aan de slag bij Hull City. Dat avontuur duurde maar kort. De Rus stond 21 wedstrijden (competitie en beker) aan het roer. In december gingen beide partijen uit elkaar. 

Volledig scherm
© Pro Shots