Volledig scherm
© ANP Sport

Vitesse-coach Sloetski stapt op: ‘In het voetbal ben je snel van hero tot zero’

Leonid Sloetski is niet langer coach bij Vitesse. De Rus neemt zijn verantwoordelijkheid na de pijnlijke nederlaag bij Heerenveen. Vitesse gaf een 0-2 voorsprong weg. 

Sloetski trok zelf zijn conclusie na het vijfde verlies op rij, een evenaring van een negatief clubrecord. ,,Ik heb een mooie tijd gehad in Nederland”, sprak Sloetski bij FOX Sports. ,,Nu heeft de club iemand anders nodig om de zaak weer op het juiste spoor te krijgen.”

Sloetski deelde zijn beslissing meteen na het duel aan de spelersgroep mee. Hij zat na afloop ook bij de persconferentie naast Johnny Jansen. In de perszaal kreeg de Rus applaus na zijn dankwoord. ,,Ik heb in mijn lange loopbaan niet eerder zo vaak achter elkaar verloren. In deze situatie gaat het niet meer om de trainer, maar om de club en de fans. Daarom kan ik niet anders dan deze stap zetten. Ik heb hard gewerkt, er alles aan gedaan, maar ook dit hoort erbij. In het voetbal kun je nu eenmaal van ‘hero to zero’ gaan. Dat is niet iets om dramatisch over te doen.”

De Rus begon op 1 juli vorig jaar bij Vitesse. Hij leidde de Arnhemse club afgelopen seizoen naar de vijfde plaats. Na een goede start zakte Vitesse de laatste weken in elkaar. 

Volledig scherm
Sloetski bedankte tijdens de persconferentie iedereen bij Vitesse en in Nederland. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.