Volledig scherm
Alvin Fortes is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij RKC Waalwijk. © pro shots

Vitesse haalt Fortes op bij RKC

Vitesse neemt Alvin Fortes over van RKC. De 20-jarige aanvaller is in het bezit van een amateurcontract en kan zodoende in de winterstop transfervrij de overstap maken vanuit Waalwijk.

Of Fortes zich na de eerste seizoenshelft meteen bij Vitesse zal melden, is nog niet helemaal zeker. De kans bestaat dat de vleugelspits nog een half jaar in Brabant gestald wordt. In dat geval moet RKC wel met een vergoeding over de brug komen.

Fortes maakte vorige maand zelf al melding van een transfer naar Vitesse, maar kwam daar onlangs op terug toen bleek dat ook zijn huidige club RKC en Sparta Rotterdam een profcontract voor hem klaar wilden leggen. De behendige vleugelspits heeft de knoop nu definitief doorgehakt en zal komende week een meerjarig contract tekenen in Arnhem.

Fortes voegde zich deze zomer bij Jong RKC, maar hij werd al snel overgeheveld naar de hoofdmacht van die club. Fortes is niet de eerste RKC-'er die de overstap maakt naar Vitesse. Scout Janus van Gelder en assistent-trainer Rob Maas gingen het talent afgelopen zomer voor. Ook hoofdtrainer Peter Bosz en technisch directeur Mohammed Allach hebben een verleden bij de eerstedivisieclub.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Scheidsrechtersbaas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheids­rech­ters­baas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Serdar Gözübüyük een strafschop had moeten geven aan sc Heerenveen, maar de scheidsrechter zelf blijft bij zijn beslissing. ,,Ik vond het te licht’', zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. ,,Hij raakte ‘m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf.’'