Volledig scherm
Oussama Darfalou viert zijn tweede doelpunt voor Vitesse tegen Heracles. © ANP Pro Shots

Vitesse-spits Darfalou in nationale ploeg Algerije

De goals van Oussama Darfalou zijn niet onopgemerkt gebleven in Algerije. De spits van Vitesse is opgenomen in het nationale team voor deze interlandperiode. De Woenstijnvossen werken de komende week in de Afrika Cup-kwalificatie een dubbel af tegen Benin.

Darfalou (25) beleefde gisteren een sensationeel debuut in de basis bij Vitesse. De Algerijn, in de zomer door de Arnhemse club transfervrij overgenomen van USM Algier, scoorde als vervanger van de langdurig uitgeschakelde Tim Matavz (kuitbeenbreuk) meteen twee keer. De Gelderse club versloeg Heracles met 4-0.

Darfalou zat eerder al bij het olympisch team van Algerije. Hij maakte zo de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro mee. Hij is nu voor de eerste keer opgeroepen bij de nationale A-ploeg. 

  1. Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Het maakt trainer Mark van Bommel allemaal weinig uit wanneer, waar en tegen wie PSV speelt. Hij wil dat zijn ploeg elke keer hetzelfde kan opbrengen en daarbij als altijd gaat voor winst, bij voorkeur met goed voetbal. ,,Of het nou zondag, maandag of vrijdag is, om kwart over twaalf of kwart voor negen, of tegen UNA, FC Barclona of FC Emmen. Het maakt niet uit tegen wie wij spelen. Wij moeten hetzelfde brengen en onverstoorbaar blijven.”