Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
1
  • Kaj Sierhuis 13'
  • Mo El Hankouri 90'+1'
  • Oussama Darfalou 34'

Vitesse verspeelt opnieuw punten in blessuretijd

Het chagrijn zit diep bij Vitesse. Met een armoedig optreden bij FC Groningen heeft de Arnhemse club opnieuw punten laten liggen tegen een club in nood in de eredivisie. Een goal in de slotminuut van Mo El Hankouri werd de equipe van coach Leonid Sloetski noodlottig: 2-1.

Volledig scherm
© BSR Agency

Het is het derde eredivisieduel op rij dat Vitesse punten verliest in de blessuretijd. Eerder werd het al 2-2 tegen Heerenveen en werd er verloren van Fortuna (2-1).

Sloetski startte in Groningen met zijn verdedigende concept. Daarbij stond Matus Bero voor de defensie en kwamen Martin Ødegaard en Navarone Foor vanuit het middenveld. Oussama Darfalou was de eenzame spits.

Vitesse trok zich zo al snel terug in het noorden. Maar de Arnhemse equipe verdedigde niet scherp. Jake Clarke-Salter liet na 13 minuten Kaj Sierhuis eenvoudig uit zijn rug ontsnappen. De huurling van Ajax schoot laag raak: 1-0.

Sloetski repareerde zijn team na de treffer al snel. Bero werd weer de aanvallende middenvelder. Vitesse kreeg zo grip op Groningen. En vanuit het niets kwam de Arnhemse equipe op 1-1. Darfalou tikte na 35 minuten de bal van dichtbij binnen na een voorzet van Vyacheslav Karavaev.

Vitesse kreeg via Foor (in de eerste helft) en Ødegaard (vlak na rust) kansen. Maar in een belabberde wedstrijd zonder tempo waren dat ook de schaarse momenten van opwinding.

Daar kon Mohammed Dauda ook niets aan veranderen. De Ghanees, in de winter gehuurd van RSC Anderlecht, maakte na 77 minuten zijn debuut bij Vitesse. Hij kwam voor doelpuntenmaker Darfalou.

FC Groningen scoorde nog wel. In de slotminuut pingelde Mo El Hankouri zich langs Karavaev en Ødegaard. Hij schoot vervolgens laag in de hoek raak: 2-1. Groningen behaalde zo een belangrijke zege en schoof op naar de twaalfde plek in de eredivisie. Vitesse blijft vijfde staan met dertig punten. VVV volgt op één puntje en AZ staat zeven punten los op plek drie.