Volledig scherm
Nikolai Laursen (links) juicht na zijn doelpunt tegen Vitesse. © ANP Sport
2
EINDE
1
  • Michael de Leeuw 11'
  • Nikolai Laursen 22'
  • Nouha Dicko 33'

Vitesse verzuimt derde plaats te pakken door nederlaag in Emmen

Vitesse heeft verzuimd de derde plaats in de eredivisie over te nemen van PSV. De ploeg van trainer Leonid Sloetski had daarvoor moeten winnen bij FC Emmen, maar ging met 2-1 onderuit. Emmen bleek daarmee op eigen veld opnieuw een moeilijke tegenstander. Uit de laatste vier thuisduels haalde de ploeg van trainer Dick Lukkien liefst tien punten.

Emmen, dat dinsdag door NAC Breda werd uitgeschakeld in het bekertoernooi, startte voortvarend. Na 22 minuten leidde de ploeg al met 2-0. De eerste treffer mocht Vitesse-doelman Remko Pasveer zich aanrekenen. Hij liep onder een voorzet van Glenn Bijl door, waarna Michael de Leeuw van dichtbij de bal in het doel kon tikken. Ook bij het tweede doelpunt was De Leeuw betrokken. Zijn kopbal werd door Pasveer tegen de lat getikt. De Deen Nikolai Laursen kopte in de rebound raak.

Bekijk hier de samenvatting van Emmen - Vitesse (Premium)

Vitesse kwam er niet aan te pas, maar slaagde er na ruim een half uur wel in de marge te verkleinen. Bryan Linssen zag zijn kopbal nog worden gestopt door doelman Dennis Telgenkamp, maar de Malinees Nouha Dicko kreeg de bal voor de voeten en schoot wel raak.

De beste kansen waren ook na rust voor Emmen, waar Anco Jansen in de slotfase zijn eerste speelminuten van het seizoen maakte na een knieblessure.

  1. FC Groningen neemt afscheid van directeur Klaver

    FC Groningen neemt afscheid van directeur Klaver

    FC Groningen neemt per direct afscheid van commercieel directeur Robbert Klaver. Hij verschilde met de rest van de clubleiding van mening over het toekomstige beleid op commercieel gebied. ,,Iedereen weet dat wij op dat vlak een stevige uitdaging hebben", zegt algemeen directeur Wouter Gudde. ,,Over de manier waarop we die uitdaging willen aangaan, kwamen we niet op één lijn. De uiteindelijke conclusie is dat het voor beide partijen beter was dat onze wegen zich zouden scheiden."