Volledig scherm
Sportpark Skoatterwâld. © Pro Shots

Vitesse zegt oefenduel met Heerenveen af

Vitesse heeft een oefenwedstrijd tegen Heerenveen afgezegd. De twee eredivisieclubs zouden elkaar donderdag op het Friese sportpark Skoatterwâld treffen, maar vanwege een blessuregolf bij Vitesse ziet trainer Leonid Sloetski dat niet zitten. De Rus kampt met zoveel blessures dat hij geen volledig team op de been kan brengen.

De Arnhemse club staat na acht wedstrijden op de vijfde plaats in de eredivisie met twaalf punten. Heerenveen neemt met tien punten de negende plek in bij het ingaan van de interlandperiode. Vitesse won zondag voor eigen publiek met 4-0 van Heracles Almelo. Sloetski kon niet beschikken over onder anderen de langdurig geblesseerden Tim Matavz, Rasmus Thelander en Arnold Kruiswijk, terwijl ook aanvaller Roy Beerens is uitgeschakeld.

  1. Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Het maakt trainer Mark van Bommel allemaal weinig uit wanneer, waar en tegen wie PSV speelt. Hij wil dat zijn ploeg elke keer hetzelfde kan opbrengen en daarbij als altijd gaat voor winst, bij voorkeur met goed voetbal. ,,Of het nou zondag, maandag of vrijdag is, om kwart over twaalf of kwart voor negen, of tegen UNA, FC Barclona of FC Emmen. Het maakt niet uit tegen wie wij spelen. Wij moeten hetzelfde brengen en onverstoorbaar blijven.”