Volledig scherm
Hugo Walker. © pro shots

Voetbalcommentator Hugo Walker overleden

UpdateOp 81-jarige leeftijd is gisteravond in Amsterdam de beroemde voetbalcommentator Hugo Walker overleden. De Amsterdammer was in de jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw met Theo Reitsma en Evert ten Napel het belangrijkste stemgeluid van NOS Studio Sport.

Walker was zelf een uitstekende sportman. Als honkballer van ABC en Ajax haalde hij zelfs het Nederlands team. Ook speelde hij voor Ajax. Eind jaren zestig werd hij verslaggever van Sport in Beeld, de voorloper van Studio Sport. Als commentator kreeg Walker zelfs een fanclub, 'Komt dat schot' geheten naar een van zijn meest memorabele opmerkingen. Walker was ook bekend van: 'keepertje, keepertje' en 'goed schot, dito redding'.

Hugo Walker was gedurende zijn verslaggeversloopbaan ook een van de oprichters van reclamevakblad Adformatie.

Oud-collega Kees Jansma noemt Walker een legende. ,,Hij was een man van originele uitspraken, die nog steeds voortleven. Hij had een originele woordkeus, een origineel geluid, hij was een liefhebber van het spel en uitte dat in korte, krachtige termen. Als een commentator jaren na zijn laatste werk voortleeft, heeft hij iets achtergelaten. Hoe mensen nu reageren, dat zegt genoeg.''

  1. Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Adam Maher besliste de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (3-0) zaterdag in de 82ste minuut met een fraai schot van afstand. Gevoelens van revanche had de middenvelder niet, zei hij in De Galgenwaard. ,,Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren, maar het is niet zo dat ik er extra op gebrand was. Ik heb daar hele mooie tijden meegemaakt en kampioenschappen beleefd", zei Maher. ,,Ik ben weggegaan in een mindere periode, maar dat is ook voetbal.”