Volledig scherm
© BSR Agency

Voetballen met kerst: zo wil de eredivisie verder in 2020

Als de regering de KNVB straks alle ruimte geeft om zijn plannen uit te voeren, dan wordt er in juni weer gevoetbald in de eredivisie. Maar hoe ziet het jaar er dan verder uit? Volgens het conceptplan dat nu op tafel ligt, is dit het ideale schema.

Mei

Mocht het RIVM geen belemmeringen zien, dan kunnen de clubs op 15 mei gaan starten met individuele trainingen. Op 22 mei kan dan in kleine groepjes worden getrainde en de 29ste kunnen de groepstrainingen weer starten.

Juni/Juli

Begin juni bestaat dan de mogelijkheid tot het spelen van oefenwedstrijden. De competitie wordt hervat op vrijdag 19 juni, nadat eerst nog midweeks de twee inhaalduels zijn afgewerkt Het streven is om op 31 juli klaar te zijn. Dan moeten ook de play-off wedstrijden zijn gespeeld.

Vanaf Augustus

Seizoen 2020-2021 zou in het ideale scenario moeten beginnen op 21 augustus.  

Kerst

Om op tijd klaar te kunnen zijn wordt volgend seizoen ook met de kerstdagen gevoetbald. Daarna volgt een winterstop van twee weken.

Het lijkt erop dat dit plan kan rekenen op brede steun van de clubs. Maar uiteraard is alles nog onder voorbehoud. De KNVB is volledig afhankelijk van het RIVM, wiens adviezen het zal volgen. De gezondheid van de spelers moet kunnen worden gewaarborgd.

En dan zijn er mogelijk nog praktische problemen: De competitie loopt immers door tot na 30 juni als veel spelerscontracten zijn afgelopen. De FIFA heeft voor dat probleem inmiddels een richtlijn opgesteld.

Poll

Is het terecht dat de KNVB wil doorvoetballen?

  • Ja, stoppen kan altijd nog. (35%)
  • Nee, doorgaan heeft sowieso geen zin meer. (65%)
40464 stemmen
  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.