Volledig scherm
© ANP

Voetbalsters geen WK-groepshoofd ondanks stijging

De voetbalvrouwen van Oranje worden morgen bij de loting voor het WK voetbal in Frankrijk ingedeeld in pot 2. Dat heeft de wereldranglijst die vrijdag is verschenen uitgewezen.

Oranje steeg op de wereldranglijst van plek 10 naar plek 7, maar alleen de zes beste landen zijn groepshoofd. De topzes bestaat uit de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Canada en Australië. Een van die landen is dus in de groepsfase de tegenstander van de voetbalsters.

Nederland boekte van de top vijftig de meeste terreinwinst. Het passeerde Japan, Zweden en Brazilië op de mondiale ranking. Er doen 24 landen mee aan het WK in Frankrijk en die worden verdeeld over zes groepen. De loting is zaterdag om 18.00 uur.

  1. Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Trainer Leonid Sloetski van Vitesse ziet de return tegen FC Groningen, morgen in Arnhem, in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal met vertrouwen tegemoet. ,,Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven'', zegt de Russische coach. ,,We moeten dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en op zoek naar een doelpunt.''