Volledig scherm
Jackie Groenen (l) keert terug in de basiself. © ANP

Voetbalsters met drie wijzigingen tegen Chili

De Nederlandse voetbalsters beginnen in Alkmaar met drie nieuwe namen in de ploeg aan de oefeninterland tegen Chili. 

Zoals al aangekondigd door bondscoach Sarina Wiegman verdedigt Loes Geurts het doel in plaats van Sari van Veenendaal, die vrijdag in Arnhem tegen Mexico (2-0) de kans kreeg. Wiegman moet nog beslissen wie van de twee keepsters als nummer 1 naar het WK gaat.

Centraal achterin start Merel van Dongen naast Dominique Bloodworth. Van Dongen vervangt Anouk Dekker, die na haar rode kaart in de play-offs tegen Zwitserland naar alle waarschijnlijkheid geschorst is voor de eerste groepswedstrijd op het WK tegen Nieuw-Zeeland. Jackie Groenen keert terug op het middenveld, in plaats van Jill Roord. Groenen is een vaste waarde bij de Europees kampioen, maar ze begon tegen Mexico op de bank omdat ze pas net weer fit is.

De eerste interland ooit van de 'Leeuwinnen' in het stadion van AZ begint om 18.30 uur.

Volledig scherm
Loes Geurts. © BSR Agency
  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.