Volledig scherm
Vivianne Miedema in actie tegen Noord-Ierland. © ANP

Voetbalsters winnen alles maar zakken op FIFA-ranking

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn in de nieuwste uitgave van de wereldranglijst van wereldvoetbalbond FIFA terug te vinden op de negende plaats. Oranje zakt twee plaatsen ten opzichte van de vorige ranking.

Japan en Brazilië passeerden de Nederlandse voetbalsters op de ranglijst. Oranje kon daar zelf niet veel aan doen. Alle wedstrijden sinds de vorige editie van de FIFA-ranking werden gewonnen. In vier kwalificatiewedstrijden voor het WK werd ook nog eens vijftien keer gescoord en geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd.

Oranje staat wel bovenaan de Europese ranglijst die de Europese bond UEFA bijhoudt. Die lijst is gebaseerd op de wedstrijden voor het WK 2015, het EK 2017 en in de kwalificatiereeks voor het WK 2019 in Frankrijk.

De voetbalsters van de Verenigde Staten blijven de beste van de wereld volgens de FIFA-ranglijst. Duitsland en Frankrijk volgen op de tweede en derde plaats.

  1. Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Maandagavond was Sydney van Hooijdonk met twee treffers tegen Jong AZ de gevierde man bij NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd de zoon van Pierre van Hooijdonk beloond voor zijn goede optreden met een basisplaats tegen mede-degradant Excelsior. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst draaide niet op het gehoopte spektakelstuk uit, maar wel op opnieuw een mooie wedstrijd voor de negentienjarige aanvaller. Het werd 2-1.

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
EINDE
2-3
Heracles AlmeloHER
away logo