Volledig scherm
Joachim Andersen. © anp

Volgende dreun voor FC Twente: hoofdsponsor haakt af

UpdateFC Twente moet definitief op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. XXImo maakt geen gebruik van de optie in het contract om de samenwerking te verlengen. Dat heeft het Brabantse bedrijf, dat zich richt op zakelijke reizigers, vandaag gemeld.

XXImo had Twente al eind vorig jaar gemeld niet onder dezelfde voorwaarden door te willen, maar gaf toen wel aan mogelijk op een andere manier met de eredivisionist samen te willen werken. ,,Die weg is definitief afgesloten, nu is gebleken dat de clubleiding van FC Twente gedurende lange tijd een onjuiste voorstelling van zaken heeft gegeven voor wat betreft de financiële gezondheid van de club'', meldde het bedrijf in een persbericht.

,,Wij moesten dat uit de krant lezen'', verduidelijkte bestuursvoorzitter Patrick Bunnik van XXImo. Het bedrijf stond sinds het seizoen 2013-2014 op de shirts van Twente.

Munsterman
Het afhaken van de hoofdsponsor is de volgende klap voor het financieel noodlijdende Twente. De ploeg moest eerder dit seizoen al drie punten inleveren vanwege het financieel wanbeleid. Eerder donderdag kreeg oud-voorzitter Joop Munsterman al een veeg uit de pan van de raad van commissarissen van de club. Die verwijt de begin deze maand opgestapte preses de voltallige rvc te hebben misleid. ,,Uit elke lade in De Grolsch Veste komt nu een door Joop gemaakte afspraak of overeenkomst tevoorschijn waarvan wij niets wisten'', zei Joop de Winter in TC Tubantia.

Munsterman zou de huidige trainer Alfred Schreuder onder meer een financieel aantrekkelijke contractverlenging hebben gegeven, zonder medeweten van de rvc.