Volledig scherm
Marco van Basten als bondscoach van Oranje in 2006. In Zeist ligt nu wéér een 3-jarig contract klaar. Als assistent. © anp

Voor Van Basten ligt in Zeist driejarig contract klaar

Marco van Basten praat vandaag met de KNVB over zijn beoogde terugkeer als staflid van het Nederlands elftal. De bond hoopt de oud-topspits te strikken als fulltime assistent van de nieuwe bondscoach Danny Blind. Van Basten heeft groen licht van AZ voor de onderhandelingen. Die laat hij voeren door zijn zaakwaarnemer, zelf traint hij gewoon door met AZ.

Volledig scherm
© anp

Vorige week bleek dat de Alkmaarse club bereid is mee te denken in een vertrek van zijn assistent-trainer. Met de KNVB is overeenstemming over het afkopen van zijn nog tot medio 2016 doorlopende contract. Bij Oranje ligt een driejarige verbintenis klaar voor Van Basten. De KNVB wil hem parallel aan Danny Blind tot en met het WK van 2018 binnenhalen.

Van Basten is geïnteresseerd in zo'n langjarig project, alleen zorgt het bij hem voor dubbele gevoelens dat hij per direct afscheid neemt van zijn huidige werk. In eerste instantie had Blind zijn oud-ploeggenoot in het hoofd voor de periode na het EK van 2016. Maar doordat Blind zelf vervroegd de ontslagen bondscoach Guus Hiddink is opgevolgd, heeft hij nu ook vervroegd bij Van Basten aangeklopt.

Volledig scherm
© ANP