Peter Kemper.
Volledig scherm
Peter Kemper. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Voormalig PSV-verdediger Kemper (77) overleden

Oud-PSV'er Peter Kemper is op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van hartfalen. De verdediger, een geboren en getogen Hagenaar, speelde vanaf 1961 veertien seizoenen voor de Eindhovenaren. Hij maakte in 1963 de eerste landstitel van PSV mee en werd ook in zijn laatste jaar bij de club kampioen.

Kemper speelde ruim tweehonderd competitiewedstrijden voor PSV en een kleine twintig Europese duels. Daarnaast kwam hij tussen 1964 en 1967 drie keer uit voor het Nederlands elftal. ,,Hij gold als een sierlijke verdediger, die duels zoveel mogelijk meed door situaties vooraf beter in te schatten dan zijn aanvallende tegenstanders. Daarbij kon hij bovendien terugvallen op zijn - zeker voor die tijd - goede techniek voor een verdediger", meldt PSV in een overlijdensbericht op zijn clubsite.

PSV in het seizoen 1967-1968. Staand vlnr: Pim Doesburg, Frits Soetekouw, Daan Schrijvers, Hendrik Schalks en Peter Kemper. Gehurkt vlnr: Bent Schmidt Hansen, Ole Sørensen, Wim van den Dungen, Willy van der Kuijlen, Ad Graaumans en Jacques van Stippent.
Volledig scherm
PSV in het seizoen 1967-1968. Staand vlnr: Pim Doesburg, Frits Soetekouw, Daan Schrijvers, Hendrik Schalks en Peter Kemper. Gehurkt vlnr: Bent Schmidt Hansen, Ole Sørensen, Wim van den Dungen, Willy van der Kuijlen, Ad Graaumans en Jacques van Stippent. © Anp
  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.