Volledig scherm
Ibrahim Kargbo (links). © ANP

Voormalig Willem II-er Kargbo voor het leven geschorst

Ibrahim Kargbo is voor het leven geschorst. De voormalige voetballer van Willem II heeft volgens wereldvoetbalbond FIFA nauwe banden met de beruchte matchfixer Wilson Raj Perumal uit Singapore.

Kargbo werd eerder in Nederland al beschuldigd van matchfixing. De inmiddels 37-jarige verdediger uit Sierra Leone zou in 2009 volgens de KNVB geprobeerd hebben een duel met FC Utrecht te manipuleren. Van de voetbalbond mag hij nooit meer een functie in het Nederlandse voetbal uitoefenen. De KNVB waarschuwde alle profclubs ook voor Raj Perumal.

Kargbo was voor het laatst actief voor Dulwich Hamlet, een club uit Londen die actief is op het zesde niveau van Engeland.

Volledig scherm
Ibrahim Kargbo met Alfons Groenendijk als trainer van Willem II in 2009. © anp
  1. Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg
    Video

    Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg

    Rafael van der Vaart (36) speelde vanmiddag zijn afscheidswedstrijd in het Volksparkstadion in Hamburg, de thuishaven van zijn oude club HSV. Samen met oude voetbalvrienden als Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, John Heitinga, Andy van der Meyde, Ronald de Boer, Mark van Bommel, Marc Overmars, Jari Litmanen en Edwin van der Sar zorgde hij voor een mooie middag. Rafael van der Vaart scoorde net als Robben en Van Nistelrooy twee keer, maar zijn zoontje Damian (13) maakte kort voor tijd de winnende 7-6.