Volledig scherm
Ronald Koeman tijdens de trainingssessie bij Oranje. © EPA

Vormer, Elia en Kongolo bij definitieve selectie Oranje

Ronald Koeman heeft zijn definitieve selectie bekend gemaakt voor de oefeninterlands tegen Slowakije en Italië. Ruud Vormer kan zijn debuut maken voor het Nederlands elftal. Ook Terence Kongolo en Eljero Elia hebben de definitieve selectie gehaald.

Elia speelde zijn laatste interland op 14 november 2012. Hij speelde toen een helft mee in een oefeninterland tegen Duitsland. Voor Kongolo speelde zijn laatste interland op 13 november 2015  Dat gebeurde tijdens een oefeninterland tegen Wales.

Van de voorselectie van dertig spelers zijn Steven Bergwijn en Luuk de Jong geblesseerd afgehaakt. Justin Kluivert en Guus Til zijn afgevallen, zij sluiten aan bij de selectie van Jong Oranje. Marco Bizot behoort niet tot de drie gekozen keepers en valt ook af. 

De selectie komt zaterdag 26 mei bijeen in de voorbereiding op de oefenduels met Slowakije en Italië. Aanvoerder Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum sluiten later aan. Zij spelen die dag nog met Liverpool de finale van de Champions League tegen Real Madrid.

  1. Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Feyenoorder Jordy Clasie staarde zich na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) niet blind op de ruime zege. ,,We zakten in de tweede helft veel te ver weg. Met een gelukkig doelpunt had PEC Zwolle nog op 2-1 kunnen komen en was het voor ons misschien nog wel moeilijk geworden. Dat mag ons niet gebeuren, daar moeten we nog hard aan werken’', zei de middenvelder, die met een fraai schot in de achttiende minuut de score opende.