Volledig scherm
© BSR Agency

Vuurwerk verpest bekeravond voor Harkemase Boys

Derde-divisionist Harkemase Boys dacht de eerste bekerronde tegen FC Groningen goed te hebben voorbereid, maar had geen rekening gehouden met zo’n 25 Groninger raddraaiers. Die bestookten Harkemase Boys-goalie Erick Jansema in de eerste helft een paar keer hinderlijk met vuurwerk.

Scheidsrechter Van der Eijk had het duel al een keertje stilgelegd, maar staakte de wedstrijd tijdelijk toen in de 33ste minuut een zware bom ontplofte in het Friese strafschopgebied. De arbiter maande de spelers naar binnen en eiste in de catacomben veiligheidsgaranties voor het restant. ,,Anders wordt de wedstrijd definitief gestaakt’’, gaf de speaker door.

Nadat de rust een beetje terugkeerde en de politie de kleine groep raddraaiers had geïsoleerd van de rest van het 4000-koppige publiek, kwam FC Groningen plots op voorsprong. Samir Memisevic maakte uit een terechte strafschop 0-1.

Quote

Een ding is duidelijk: het zijn Groningen-supporters die dat vuurwerk hebben gegooid, niet die van ons.

Harkemase Boys-voorzitter Albertus Boonstra

Direct na rust zette de aanvoerder FC Groningen op rozen door zijn tweede van de avond te maken, maar de thuisclub wilde nog niet wijken. Via Robert Stelpstra werd het 1-2.

Harkemase Boys kreeg als amateurclub tienduizend euro startgeld voor de eerste bekerronde, maar de vraag is hoeveel de derde-divisionist daar aan zal overhouden. De thuisclub wordt mogelijk als gastheer beboet.

,,Ik voel niet dat wij hier verantwoordelijk voor zijn’’, aldus Harkemase Boys-voorzitter Albertus Boonstra. ,,Maar dat zal ongetwijfeld worden onderzocht. Een ding is duidelijk: het zijn Groningen-supporters die dat vuurwerk hebben gegooid, niet die van ons.’’

Volledig scherm
Scheidsrechter Van der Eijk legt de wedstrijd stil. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency